Novinář byl fotit v běloruském sirotčinci. To co tam nafotil a zjistil šokovalo celý svět

Rodiče často takové děti odmítnou hned po narození. Málo z nich dokáže za nimi chodit a pokud ano, tak jen s obtížemi. Většina z nich své krátké období života stráví v poloze na zádech.

O nedbalosti zaměstnanců nelze ani pomýšlet. Starají se o děti, jako by byly jejich vlastní. Nicméně existuje ještě jeden závažný problém – nedisponují jídlem určeným pro nemocné.

Běžné potraviny pro tyto pacienty nejsou vhodné. V podstatě jsou krmení tak jako zdraví sirotci. Rozdíl je v tom, že žaludky nemocných dětí nejsou schopny absorbovat jídlo tak, jak to je u zdravých dětí.

Jejich dieta by měla spadat do vysoko-zdravé výživy. Kromě toho, každé dítě by mělo mít individuální vypočítané množství stravy, které přijme každý den. K tomu jim slouží i speciální přístroje, ale ne vždy se na nich najdou finance.

V zoufalé snaze pomoci těmto dětem se pracovníci obracejí na média, aby upozornili na tento závažný problém, který zatím nikdo nechtěl řešit! Naštěstí ledy se začaly hýbat i mezi úředníky a z městského rozpočtu se vyčlení částka na zakoupení vhodného jídla pro dětské pacienty.