Jediná čajová lžička vám pomůže zbavit se třikrát více tělesného tuku

Pokud patříte k těm, kdo často bojují s nadváhou, určitě jste již k dosažení tohoto cíle použili různé způsoby hubnutí. Nuže, nejnovější vědecký výzkum potvrzuje, že novým mocným nástrojem proti nadváze je koření.

Dle některých studií je římský kmín účinným prostředkem na podporu hubnutí, přičemž zároveň přirozeně snižuje hladinu cholesterolu a tuku v těle. Například jeho semínkám se připisují silné účinky ve snižování tělesného tuku, detoxikaci jater, snižování krevního tlaku, podpoře trávení, odvodňování a mírnění kožních problémů.

Saudskoarabská studie odhalila, že léčivé vlastnosti kmínu pocházejí z jeho vysokého obsahu thymoquinonu, hlavní bioaktivní složky oleje získaného ze semínek kmínu.

Toto zázračné koření je silný antioxidant, který chrání játra, ledviny, žaludek a zažívací systém. Kmín má také protidiabetické a protirakovinné vlastnosti. Posiluje imunitu a ničí škodlivé mikroorganismy.

Kmín a obezita – strana 2

Moderní způsob života, nezdravá strava a pasivní životní styl vede k rozvoji obezity jakožto hlavního onemocnění moderního věku, přičemž velice vysoký počet nemocných se vyskytuje v USA. Mnohem hrozivější je však skutečnost, že nadváha vede k rozvoji závažnějších onemocnění, jako jsou poruchy imunitního systému a vyšší riziko kardiovaskulárních chorob.

Kmín lze užívat jako silný nástroj prevence těchto zdravotních problémů, a to díky tomu, že podporuje hubnutí, jak prokázaly i četné studie.

Jako součást hubnoucího režimu doporučují všichni nutriční specialisté zařadit tradiční bylinné složky, jako je kmín, zelený čaj a černý čínský čaj, které jsou účinnými látkami proti obezitě. Pravidelná konzumace kmínu ve spojení s pravidelným cvičením po dobu osmi týdnů může být velice přínosná a vést k výraznému úbytku hmotnosti.

Jedna iránská studie prováděná na ženách s nadváhou a sedavým způsobem života prokázala, že kombinace kmínu a aerobního cvičení vedla k úžasným výsledkům a snížení hladiny cholesterolu. Studie odhalila lipoprotein s nízkou hustotou u žen, které zahrnuly kmín do své stravy, na rozdíl od těch, které ho nikdy nepoužily.

Pozor! Kmín by neměl být užíván v případě chirurgického zákroku, protože zvyšuje riziko nadměrného krvácení a komplikací spojených s krevním cukrem. Kmín zpomaluje srážlivost krve a snižuje obsah cukru v krvi. Toto mocné koření by neměly užívat ženy v těhotenství.