Stlačte tyto 4 body: zrychlíte svůj metabolismus a rychle zhubnete

Po tisíce let používali lidé akupunkturu a akupresuru jako způsoby k léčbě svých zdravotních komplikací či snižování projevů některých onemocnění.

Mechanismus fungování těchto technik není vůbec složitý. Říká se, že každý orgán je energetickými dráhami spojen s nějakým bodem na povrchu těla.

Proto, pokud chcete léčit některý orgán nebo podpořit jeho funkci, pak musíte masírovat bod, který je mu přiřazen.

Vhodná kombinace různých bodů zaměřených například na zrychlení metabolismu či podporu trávení, tak dokáže iniciovat proces hubnutí.

Vybrali jsme pro vás 4 body, které mají největší vliv na stimulaci metabolických procesů v těle. Jejich pravidelná masáž vám umožní shodit kilogramy navíc a zabránit ukládání nového tuku.

Kromě toho budete i lépe kontrolovat vaši chuť k jídlu.

Jde o následující čtyři body – strana 2

1) Bod na tváři mezi rty a nosem

Bod na tváři mezi rty a nosem

Trápí vás slabá imunita? Poslníte si ji s Čágo z Araratu. Čtěte více zde.

Masáží tohoto bodu budete kontrolovat chuť k jídlu a snížíte stavy úzkosti. Hodí se vám to hlavně tehdy, když míváte problémy s přejídáním.

Tento bod najdete velmi snadno – nachází se mezi horním rtem a nosem. Masírujte ho 5 minut, 2 krát denně.

2) Bod na předloktí

Bod na předloktí

Masírování tohoto bodu poskytne úlevu od návalů horka a také stimuluje funkci střev. Tento bod je velmi důležitý, protože přes něj prochází mnoho tělesné energie.

Nachází se pár centimetrů od lokte směrem k dlani tak, jak to ukazuje obrázek. To, že jste ho našli zjistíte tak, že jeho masírování bude bolestivější než masáž okolí.

Masírujte ho 2 až 3 krát denně jednu minutu. Masírovat stačí jednu ruku, ale pokud chcete, můžete i obě.

3) Bod pod kolenem

Bod pod kolenem

Tento bod a nazývá Zu San Li a už jsme o něm na naší stránce psali jako o bodu stovek nemocí. Někdy se nazývá také bod dlouhověkosti.

Jde o nejčastěji používaný bod v akupresuře. Je extrémně užitečný, protože podporuje trávení a hraje důležitou roli v procesu předcházení a snižování zánětů.

Co se týče nadváhy,věří se, že jeho masírováním dokážete zhubnout až 0,5 kg za týden.

Najdete ho hned pod kolenem. Pro jeho správnou lokalizaci postupujte následovně: Zakryjte si pravé koleno palcem levé ruky (a opačně). Mezi konci vašeho malíčku a prsteníku se nachází malá jamka mezi kostmi. To je bod Zu San Li.

Masírujte tento bod na každé noze 9 krát ve směru hodinových ručiček, pak nohy vystřídejte.

Celková délka masáže by měla trvat přibližně 10 minut. Neměli byste ho však masírovat večer před spaním, protože to může vést k nespavosti.

Pokud během masáže tohoto bodu budete pociťovat mírné nepohodlí nebo bolest, nedělejte si žádné starosti. Je to normální a značí to, že masáž děláte správně.

4) Bod na uchu

Bod na uchu

Masáž tohoto bodu vám pomůže zrychlit metabolismus. Zrychlený metabolismus pak zajistí, že nadbytečná kila shodíte mnohem snadněji.

Bod se nachází u kořene ucha, tam, kde začíná vrchní chrupavka jak to ukazuje obrázek.

Jemně ho masírujte a současně na něj aplikujte permanentní tlak pomocí palce asi 3 minuty. Zopakujte to 3 krát denně. Stačí na jednom uchu, ale můžete i na obou.