Takto jednoduše vyléčíte bolesti a infekce ucha jen s pomocí obyčejné soli a ponožky

Když jsem byl malé dítě, míval jsem ušní infekce poměrně často. Byli strašně bolestivé a nepříjemné.

Moji rodiče se obávali, že mi budou muset propichovat ušní bubínky a vkládat do nich kanálky pro snadnější odtékání hnisu. Naštěstí, moje babička ukázala rodičům jeden výborný trik.

Potřebné pomůcky

Jde o velmi jednoduchý způsob, jak se ušní infekce poměrně rychle zbavit.

Jediné, co k tomu budete potřebovat je:

  • jedna bavlněná ponožka
  • 1/2 sklenice mořské soli

Použijte mořskou sůl, ne obyčejnou kuchyňskou. Ta má totiž mnohem lepší výsledky. Může být i růžová Himalájská sůl.

postup přípravy a aplikaci najdete na druhé stránce… 

Nasypte sůl do ponožky a napevno ji uzavřete – ať už uzlíkem na ponožce nebo pomocí sponky či gumičky.

Potom na mírném ohni nahřejte pánev, nejlépe ocelovou, ne teflonovou. Pokud byste prohřály teflon, mohl by začít uvolňovat nebezpečné chemikálie.

Následně položte ponožku se solí na pánev a ohřívejte ji po dobu přibližně 5 minut. Ponožku po pánvi posunujte a otáčejte, aby se zahřála rovnoměrně.

Když je ponožka se solí rovnoměrně ohřátá, vezměte ji do ruky a otestujte zda není příliš teplá a nepálí pokožku. Pokud ano, nechte ji trochu vychladnout na takovou teplotu, aby nepálila.

Potom vezměte ponožku a přiložte ji na ucho. Pokud má infekci vaše dítě, položte mu hlavu na ponožku tak, jako by to byl polštářek. Recept účinkuje stejně dobře u dětí i dospělých.

Jak to funguje

Teplo z ponožky pomáhá zmírňovat bolest. Sůl, na druhé straně, podporuje vyplavovat z ucha maz a hnis, který způsobuje bolest.

Kromě toho, sůl přirozeně odvádí ze vzduchu vlhkost, která je klíčová pro přežívání bakterií.

Ponožku použijte tolikrát, kolikrát potřebujete. Když začne vypadat špinavá nebo ztrácet zbarvení, vyberte z ní sůl, vyperte ji, vysušte a můžete ji použít znovu.

Tento recept je levný, přírodní a efektivní způsob, jak zbavit sebe či vaše dítě ušní infekce, která způsobuje nepříjemné bolesti.

Pokud by se zdravotní stav do pár hodin nebo maximálně dní nezlepšil, pak je samozřejmě nutné vyhledat odbornou lékařskou pomoc.

Sledujte nás na Facebooku

https://www.facebook.com/ElectropiknikCZ/?ref=ts&fref=ts