Tento nápoj vyvolal revoluci v léčbě dny a bolestí kloubů

zdroj: http://www.healthdigezt.com/

Dna a bolesti kloubů jsou časté onemocnění, které dnes ovlivňují velmi mnoho lidí. Řešením bývají nejčastěji doplňky stravy nebo léky utišující bolesti a záněty.

Co však mnozí nevědí je, že existuje i mnoho účinných přírodních receptů, které trápením s klouby dokáží pomoci. Kromě toho, že přírodní látky umí být skutečně efektivní, mají i další přidané zdravotní přínosy pro celé tělo.

V tomto článku se dočtete o vynikajícím a zdravém způsobu jak odstranit krystalizaci kyseliny močové, která je za bolesti kloubů odpovědná.

Základem receptu je okurková šťáva

Okurka je tou plodinou, která by měla vždy tvořit součást vašeho nákupního košíku. Šťáva z ní je vynikajícím prostředkem, který obrazně řečeno „zchladí“ tělo.

Kromě toho je také účinnou alkalizovanou složkou, která neutralizuje a odstraní kyselinu močovou. Ta při dně a revmatických bolestech vytváří v kloubech malé krystalky.

Během pití okurkové šťávy můžete na začátku pociťovat mírně zvýšenou bolest. To je však dobře – jde o znamení toho, že terapie zabírá a nastává léčení. Bolest vzniká tehdy, když se usazené toxiny rozruší a dají do pohybu.

Pro snížení bolesti je vhodné do tohoto receptu přidat ještě zázvor, celer a citron. Tyto potraviny pomáhají během přechodu těla očistným procesem zmírňovat záněty.

Ingredience/ příprava a způsob konzumace – strana 2

Pro výrobu tohoto nápoje budete potřebovat následující 

ingredience:

  • 2 plátky celeru
  • 1 průměrně velkou okurku
  • 1/2 citronu
  • kousek (1 až 2 cm) zázvoru

Příprava a způsob konzumace

Všechnu zeleninu a ovoce důkladně očistěte a omyjte vodou. Nakrájejte je na kousky, které se vám vejdou do odšťavňovače.

Na okurkách můžete nechat slupku tehdy, když není ošetřena chemickým postřikem, případně pokud jste ji dobře vyčistili. V případě, že si nejste jisti, tak okurku raději oloupejte. Totéž platí i pro citronovou kůru.

Umístěte všechny ingredience do odšťavňovače a odšťavněte je.

V závislosti na stupni onemocnění konzumujte 1 až 3 takové nápoje denně, nejlépe na lačno. Pokračujte s tím až do odstranění bolestí.