Tohle je nejsilnější antioxidant na světě: Zabraňuje vzniku křečových žil a během pár minut pročistí tělo

Tenhle silný antioxidant posiluje kapiláry, tepny, žíly a cévní stěny, včetně těch, které zásobují srdce, a snižuje otoky dolních končetin.

Pycnogenol je místní přírodní produkt z kůry evropské pobřežní borovice, Pinus Maritima. Je to v dnešní době nejsilnější antioxidant, který působí i jako ochrana proti nejrůznějším toxinům. Studie ukázaly, že Pycnogenol je padesátkrát účinnější než vitamin E a dvacetkrát silnější než vitamin C.

Rovněž se prokázalo, že je Pycnogenol rychle absorbován a rovnoměrně roznášen po celém těle – během pouhých dvaceti minut. Pyctogenol taktéž aktivuje vitamin C předtím, než opustí tělo.

Pycnogenol je používán ve Francii, Finsku, Nizozemí, Německu, Itálii, Singapuru, Jižní Koreji, Argentině a Švýcarsku, a nedávno se začal prodávat i ve Spojených státech.

Pozitivní účinky Pycnogenolu:

  • Zmírňuje příznaky ADD/ADHD
  • Zlepšuje elasticitu kůže
  • Redukuje zánět prostaty
  • Redukuje diabetickou retionpatii a neuropatii
  • Zlepšuje oběh a vitalitu buněk
  • Pomáhá předcházet vzniku křečových žil a zmírňuje je, snižuje riziko flebitidy.
  • Redukuje účinky stresu.
  • Redukuje alergické reakce.
  • Posiluje kapiláry, tepny, žíly, a cévní stěny, včetně těch, které zásobují srdce krví.
  • Snižuje otoky dolních končetin.

Co jsou antioxidanty?

Antioxidanty jsou látky, které chrání buňky před ničivými účinky volných radikálů. Řada expertů věří, že škody, napáchané volnými radikály, jsou důležitým faktorem při vzniku aterosklerózy, různých druhů rakoviny, srdečních onemocnění, Alzheimerovy a Parkinsonovy choroby a mnoha dalších chronických onemocnění.

Proto jsou antioxidanty nepostradatelné při boji proti těmto nemocem. Existuje teorie o tom, že volné radikály jsou zodpovědné za stárnutí, proto jej antioxidanty mohou zpomalovat.

Působení antioxidantů

Když ukrojíte kus jablka, po krátkém čase začne na povrchu tmavnout. Děje se to kvůli normálnímu procesu oxidace, ke kterému dochází ve všech buňkách v přírodě, včetně těch v našem těle.

Když se kyslík dostane do kontaktu s buňkami, způsobí v nich změny. Některé zahynou, a na jejich místě se objeví nové. Tohle je normální a není to problém.

Ale v průběhu tohoto procesu se buňky ničí a stávají se volnými radikály. „Volné radikály“ je termín, který popisuje zničené buňky, které by mohly být problematické a ublížit tělu.

Jsou nazývány volnými proto, že jim chybí důležitá molekula a snaží se ji „ukrást“ ostatním buňkám.

Když volné radikály zaútočí, nezabijí ostatní buňky, aby získaly potřebnou molekulu, ale místo toho je poraní, naruší DNA a tím vytvoří živnou půdu pro nejrůznější onemocnění. Nejhorší je, že volný radikál nezničí pouze jednu buňku, ale spustí řetězovou reakci.

Antioxidanty této řetězové reakci předcházejí. Každý antioxidant se chová odlišně. Některé předcházejí výskytu volných radikálů, některé brání zmíněné řetězové reakci a jiné ji zastaví ve chvíli, kdy započne.

V důsledku normálního fungování buněk vzniká jen malé procento volných radikálů, které často nepředstavují žádný zásadní problém, protože jsou ovládány antioxidanty, které naše tělo vytváří přirozeně.

Hlavní hrozbou pro naše zdraví jsou volné radikály z cigaretového kouře, znečištěného ovzduší a velkého množství alkoholu. Volné radikály ničí kolagen v kloubech, pokožce a tělesných orgánech. Jsou naprogramovány DNA a důvodem je více než šedesát známých nemocí.

Mimo jiné stárnutí, záněty svalů, kloubů, a dalších tkání, a řádné fungování oběhové soustavy, nervového systému a imunitního systému závisí na volných radikálech a škodách jimi způsobených.