Ve střevech máte kilogramy odpadů a toxinů. Tato očistná kúra vám pomůže se jich zcela zbavit

Měli byste vědět, že čištění střev je nezbytným předpokladem zachování vašeho zdraví, protože 80 % imunitního systému závisí právě na správném zažívání.

Po požití jídla dochází k jeho natrávení, tj. k rozkladu v žaludku, a natrávené jídlo dále prochází trávicím traktem. Stěna tenkého střeva absorbuje veškeré živiny a nestrávené odpadní látky putují dál do tlustého střeva a konečníku.

Tento proces bohužel neprobíhá vždy hladce, takže dochází ke zpomalování průchodu stolice tlustým střevem nebo ke kumulaci odpadních látek, které dále škodí vašemu zdraví.

Jakkoli absurdně to může znít, vaše střeva mohou v určité době v závislosti na tělesné hmotnosti a dietě obsahovat až 2,5 kg toxinů a odpadních látek. To se týká zejména amerického způsobu stravování, které obsahuje velké množství vysoce zpracovaných potravin.

Po požití takového jídla se stolice zpomalí a vysuší a její vyloučení z těla se ještě více komplikuje. Zpomalená stolice navíc blokuje odchod nových odpadních látek, které tělo potřebuje vyloučit.

Při těchto potížích hrozí riziko vzniku cukrovky, narušení metabolismu, rozvinutí chorob jater a ledvin a rakoviny.

Chcete-li tomuto stavu zabránit, můžete vyzkoušet bezpočet postupů pro vyčištění střev, např. aplikaci klystýrů, užívání přírodních potravinových doplňků a projímadel nebo dokonce hydroterapii nebo výplachy tlustého střeva. My vám však doporučujeme použít přírodní a bezpečný způsob, jak se zbavit nánosů toxinů v tlustém střevě.

Během očistné kúry doporučujeme pravidelně užívat mleté lněné semínko, čímž podpoříte odchod odpadních látek z těla. Konkrétně byste měli užívat 1 – 3 polévkové lžíce lněného semínka denně po dobu 20 po sobě následujících dní. Tímto způsobem podpoříte funkci střev a obnovíte rovnováhu své střevní mikroflóry.

Při čištění střev užívejte lněné semínko následujícím způsobem – strana 2

Rozdělte si očistnou kúru do tří po sobě jdoucích týdnů:

První týden

Každé ráno vypijte 100 ml kefíru, do něhož jste zamíchali 1 polévkovou lžíci mletých lněných semínek.

Druhý týden

Každý den vypijte 100 ml kefíru, do něhož jste zamíchali 2 polévkové lžíce mletých lněných semínek.

Třetí týden

Každý den vypijte 100 ml kefíru, do něhož jste zamíchali 3 polévkové lžíce mletých lněných semínek. Zároveň doporučujeme pít alespoň 2 litry vody denně. Tuto očistnou kúru doporučujeme provádět jednou ročně.

Extra tip: Směs kefíru se lněným semínkem by měla být vždy čerstvá, proto si ji nikdy nepřipravujte dopředu.